Milieuvriendelijk printen in 2023

Door Erwin Pullen op 2 maart 2023.

In 2023 is milieuvriendelijk printen meer dan ooit tevoren een belangrijk onderwerp geworden. Mensen en bedrijven beseffen steeds meer dat we ons in moeten zetten om de impact van onze activiteiten op het milieu te verminderen. Gelukkig zijn er steeds meer opties beschikbaar voor milieuvriendelijk printen. In deze blog, vertellen we je er meer over.

Wij hebben een zeer actief beleid inzake duurzaamheid. Een van de belangrijkste manieren waarop we milieuvriendelijk kunnen printen is door gebruik te maken van gerecycled papier. Door het te recyclen, besparen we bomen en energie die nodig zijn voor de productie van nieuw papier.

In de ‘research and development’ activiteiten van de fabrikant van onze producten, wordt daarnaast volop ingezet op het steeds verder verbeteren van de duurzaamheid van onze producten. In deze fase wordt volledig rekening gehouden met de milieueffecten gedurende de gehele levenscyclus van de apparatuur. In elke nieuwe productcyclus wordt een significante besparing gedaan op de milieubelasting. De benodigde hoeveelheid grondstoffen worden steeds verder beperkt door producten compacter en lichter te maken. Jaar in, jaar uit is er minder energie verbruikt bij de productie van de apparatuur en accessoires: in 2020 werd er bij de productie 20% bespaard aan energie en 15% aan CO2-emissie per geproduceerd product. 

Een andere manier om milieuvriendelijk te printen is door het gebruik van digitale alternatieven. Door bijvoorbeeld documenten op te slaan in de cloud, kunnen we papier besparen en de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Onze consultants en accountmanagers denken graag mee met jouw organisatie om tot passende oplossingen te komen met betrekking tot documentbeheer.

Milieuvriendelijk printen heeft daarnaast ook te maken met toner. De tonerflessen die wij hanteren, zijn tot 60% groter dan bij andere merken. Dit bespaart niet alleen op zowel materiaalgebruik, maar ook op transportkosten. Om verspilling van toner te voorkomen, is het ontwerp van de tonerflessen zo aangepast dat alle toner gebruikt wordt en de fles helemaal leeg gaat. De behuizingen van de toners zijn bovendien van recyclebaar PET-materiaal en kunnen bij het reguliere restafval. Tenslotte is de ‘tonerbesparingsmodus’ als standaard in te stellen, waarmee tot 50% minder toner wordt verbruikt. Uiteraard kan de gebruiker, indien gewenst, blijven kiezen voor een hoge afdrukkwaliteit. Dit geldt tevens voor de optie om dubbelzijdig printen als standaard in te stellen.

Kortom, in 2023 hebben we meer dan genoeg mogelijkheden om milieuvriendelijk te printen. Of je nu kiest voor gerecycled papier, zuinige en duurzame printers, milieuvriendelijke toner, digitale alternatieven of milieuvriendelijke afvoer, er is altijd een optie die past bij jouw behoeften en die helpt om onze planeet te beschermen. Op bovenstaande wijze, realiseren we ook voor jouw bedrijf milieuvriendelijk printen. En dat willen we toch allemaal!?